Prezentujemy Państwu wysokiej jakości żywność bez konserwantów i glutenu, importowaną z Brazylii.

Poniższe zestawienie oferowanych przez nas produktów zawiera szczegółowy opis oraz zdjęcie
(kliknij na zdjęcie aby powiększyć).

ROSETTA Import - Eksport, ul. Krochmalna 2/426, 00-864 Warszawa.
Tel/fax. 022 624 09 52, kom. 506 02 52 53.

rosetta

maizena, skrobia kukurydziana

VITAMILHO

VITAMILHO - skrobia kukurydziana typu "Maizena".

Najwyższej jakości mączka kukurydziana do przygotowania kleików, pudingów ciastek, klusek, sosów, kremów, budyni, mas słodkich oraz pikantnych.

Zawartość netto: 400g.

Nie zawiera glutenu.

Więcej informacji o mączce kukurydzianej Vitamilho
Pao de queijo

PAO DE QUEIJO – Gotowa mieszanka do wypieku chrupiących bułeczek serowych
Narodowy specjał brazylijskiej kuchni.

Przygotowanie : 1/2 filiżanki wody lub mleka - około 90 ml, 2 całe jajka. Dobrze wymieszać i formować kulki wielkości włoskiego orzecha. Piec w temperaturze 170ºC około 25 min. – pieczone za długo nadmiernie twardnieją.

Masa netto: 250g.

Nie zawiera glutenu.

Tomate seco - suszone pomidory

TOMATE SECO – Suszone pomidory w oliwie z przyprawami

Zawartość netto: 240g.

Nie zawiera konserwantów ani glutenu.

PEQUI – ORZECH  MAŚLANY (SOUARI) - KREM

PEQUI – ORZECH MAŚLANY (SOUARI) - KREM
Drzewipest orzechodajny (Caryocar brasiliense L).

Pequi używa się głównie jako przyprawę nadającą potrawom wykwintny, niepowtarzalny, migdałowo maślany smak. Stosować do ryżu, kurczaka, delikatnych mięs i ryb oraz białych sosów.

Zawartość netto: 230g.

Nie zawiera glutenu.

PEQUI – ORZECH  MAŚLANY (SOUARI) MIĄŻSZ

PEQUI – ORZECH MAŚLANY (SOUARI) - MIĄŻSZ
Drzewipest orzechodajny (Caryocar brasiliense L).

Pequi używa się głównie jako przyprawę nadającą potrawom wykwintny, niepowtarzalny, migdałowo maślany smak. Stosować do ryżu, kurczaka, delikatnych mięs i ryb oraz białych sosów.

Zawartość netto: 230g.

Nie zawiera glutenu.

PEQUI - ORZECH MAŚLANY (SOUARI)

PEQUI - ORZECH MAŚLANY (SOUARI)

Drzewipest orzechodajny (Caryocar brasiliense L).
Po uprzednim odcedzeniu można gotować ok. 15 min. np.z ryżem, kurczakiem.

Masa netto: 340g.

Nie zawiera glutenu.

FAROFA PRONTA - PRAŻONA MĄKA MANIOKOWA Z PRZYPRAWAMI

FAROFA PRONTA - PRAŻONA MĄKA MANIOKOWA Z PRZYPRAWAMI.

Używa się do posypywania potraw z fasoli, dań mięsnych itp.

Masa netto: 500g.

FAROFA PRONTA - PRAŻONA MĄKA MANIOKOWA Z PRZYPRAWAMI

FAROFA PRONTA - PRAŻONA MĄKA MANIOKOWA Z PRZYPRAWAMI.

Używa się do posypywania potraw z fasoli, dań mięsnych itp.

Masa netto: 500g.

SAGU DE MANDIOCA - TAPIOKA

SAGU DE MANDIOCA - TAPIOKA
GRANULKI MANIOKOWE

Masa netto: 500g.

NIE ZAWIERA GLUTENU.

AZEITE DE DENDE - OLEJ  PALMOWY

AZEITE DE DENDE - OLEJ PALMOWY (Elaesis guineensis L)

Masa netto: 200 ml.

NIE ZAWIERA GLUTENU.

FARINHA DE FEIJAO

FARINHA DE FEIJAO

Mąka z fasoli odmiany Fradinho.
Używa się do sporządzania różnych wypieków i ciast smażonych w oleju najlepiej palmowym oraz do tortu fasolowego czy zupy.

Masa netto: 500g.

NIE ZAWIERA KONSERWANTÓW I GLUTENU.

FEIJOADA KIT - NAJPOPULARNIEJSZA POTRAWA W BRAZYLII

FEIJOADA KIT - NAJPOPULARNIEJSZA POTRAWA W BRAZYLII

/dla 5 - 6 osób/ Niezbędne składniki do sporządzenia samemu pysznej , brazylijskiej feijoady.

Masa netto: 2 kg.

CARNE SECA - SABOR BRASILEIRO - MIĘSO SUSZONE I SOLONE

CARNE SECA - SABOR BRASILEIRO - MIĘSO SUSZONE I SOLONE.

W Brazylii używa się głównie do feijoady.

Masa netto: 310g.

FARINHA De MILHO FLOCADA - KUSKUS KUKURYDZIANY

FARINHA De MILHO FLOCADA - KUSKUS KUKURYDZIANY

Kuskus kukurydziany - zawiera witaminę B9 i żelazo

Masa netto: 500g.

Nie zawiera glutenu.

FEIJAO PRETO COMBRASIL CZARNA FASOLA

FEIJAO PRETO "COMBRASIL" CZARNA FASOLA - JAKOŚĆ 1a

Masa netto: 1 kg.

FEIJOADA A BRASILEIRA - NARODOWA POTRAWA BRAZYLII

FEIJOADA A BRASILEIRA - NARODOWA POTRAWA BRAZYLII

Wystarczy podgrzać około 5-8 min i danie gotowe.

Masa netto: 830g.

Nie zawiera glutenu.

DOCE DE MAMAO - KONFITURA Z PAPAI

DOCE DE MAMAO - KONFITURA Z PAPAI

Używa się jako deser, do białego sera , do wypieków

Masa netto: 440g.

Nie zawiera glutenu.

FEIJAO CARIOCA - BRĄZOWA FASOLA

FEIJAO CARIOCA "COMBRASIL"
BRĄZOWA FASOLA - GATUNEK 1a

Masa netto: 1 kg.

GELEIA DE GOIABA

GELEIA DE GOIABA

Dżem z guajawy (gruszli właściwej) - brazylijskiego superowocu.

Masa netto: 420g.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

MADEIRA - PREMIUM

MADEIRA

Klasyczny sos na winie Madeira.

Używa się do mięs pieczonych, głównie wołowiny.

Masa netto: 340g.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

MADEIRA - PREMIUM

MADEIRA

Klasyczny sos na winie Madeira.

Używa się do mięs pieczonych, głównie wołowiny.

Masa netto: 2 kg.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

MANGO CHUTNEY - PREMIUM

MANGO CHUTNEY - PREMIUM

Sos z mango do wędlin, ryb i dań mięsnych.
Masa netto: 400g.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

SUSZONE POMIDORY

SUSZONE POMIDORY

Pomidowy suszone w oliwie.
Masa: 350g (netto: 250g)

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

FIGI ZIELONE W SYROPIE

Wyśmienity składnik do deserów, doskonale smakują same jak i z bitą śmietaną.

Masa: 850g (netto: 400g)

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

GOIABADA

GOIABADA

Marmolada z guajawy (gruszli właściwej) - brazylijskiego superowocu.

Używa się do białego sera, wypieku ciast, ciasteczek, naleśników,
oraz innych deserów i lodów.

Masa netto: 500g.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

GOIABADA

GOIABADA

Marmolada z guajawy (gruszli właściwej) - brazylijskiego superowocu.

Używa się do białego sera, wypieku ciast, ciasteczek, naleśników,
oraz innych deserów i lodów.

Masa netto: 7 kg.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

GOIABADA

GOIABADA - saszetki

Marmolada z guajawy (gruszli właściwej) - brazylijskiego superowocu.

Używa się do białego sera, wypieku ciast, ciasteczek, naleśników,
oraz innych deserów i lodów.

Masa netto: 40g.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

GOIABADA POLI

GOIABADA POLI


Masa netto: 300g.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

GOIABADA CASCAO

GOIABADA CASCAO

Pasta z guajawy z kawałkami owoców (gruszli właściwej - brazylijskiego superowocu).

Używa się do białego sera, wypieków (ciast, ciasteczek), naleśników
oraz jako deser.

Masa netto: 350g.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

GOIABADA CASCAO

GOIABADA CASCAO

Pasta z guajawy z kawałkami owoców (gruszli właściwej - brazylijskiego superowocu).

Używa się do białego sera, wypieków (ciast, ciasteczek), naleśników
oraz jako deser.

Masa netto: 350g.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

GOIABADA CASCAO

GOIABADA CASCAO

Pasta z guajawy z kawałkami owoców (gruszli właściwej - brazylijskiego superowocu).

Używa się do białego sera, wypieków (ciast, ciasteczek), naleśników
oraz jako deser.

Masa netto: 7 kg.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

MARROM GLACE

MARROM GLACE

Pasta ze słodkich ziemniaków (batatów).

Używa się do białego sera, wypieków (ciast, ciasteczek), naleśników
oraz jako deser.

Masa netto: 350g.

Nie zawiera konserwantów ani glutenu.

MARROM GLACE

MARROM GLACE

Pasta ze słodkich ziemniaków (batatów).

Używa się do białego sera, wypieków (ciast, ciasteczek), naleśników
oraz jako deser.

Masa netto: 6,8 kg.

Nie zawiera konserwantów ani glutenu.

PALMITO DE PUPUNHA EXTRA

PALMITO DE PUPUNHA EXTRA (całe stożki)

SERCE - NAJDELIKATNIEJSZY RDZEŃ PALMY DŻEMOWEJ
Bactris gasipaes L

Masa: 500g (netto: 300g).

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.


Zapraszamy do działu z przepisami kulinarymi z palmito!
PALMITO Rodelas

PALMITO DE PUPUNHA RODELAS (plastry)

SERCE - NAJDELIKATNIEJSZY RDZEŃ PALMY DŻEMOWEJ
Bactris gasipaes L

Masa: 500g (netto: 300g).

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

MOLHO DE PIMENTA

MOLHO DE PIMENTA - pikantny sos ( typu Tabasco )

Pojemność: 150 ml

Nie zawiera glutenu.

MOLHO PARA SALADA PARMESAN

PARMESAN

Sos z parmezanem do sałatek, kanapek, do mięs.

Pojemność: 235 ml

Nie zawiera glutenu.

Gioachup

GOIACHUP

Znakomity słodko-kwaśny sos z guajawy (gruszli właściwej - brazylijskiego superowocu).

Używa się do ryb, pasztetów, parówek, frytek, kanapek itp.

Zawartość netto: 400g.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani glutenu.

Do góry

Na wszelkie pytania odpowiadamy mailem lub telefonicznie.

Kontakt z nami: rosetta@message.pl, tel/fax. 022 624 09 52, kom. 506 02 52 53